Šta su kolačići?

Naša web stranica koristi takozvane “kolačiće”. Ovo su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem uređaju uz pomoć pretraživača. Koristimo kolačiće kako bi naše usluge bile korisnije za korisnike. Neki kolačići ostaju uskladišteni na vašem uređaju čak i nakon što napustite našu internet stranicu dok ih ne izbrišete. Oni nam dozvoljavaju da ponovo prepoznamo vaš pretraživač prilikom sljedeće posjete.

Ako se ne slažete s ovim, možete podesiti svoj pretraživač da vas obavijesti o upotrebi kolačića i složite se s tim samo za pojedinačne slučajeve. Potrebna podešavanja se razlikuju u zavisnosti od pretraživača i uređaja, i obično se mogu naći u stavci ‘Podrška’ uređaja ili pretraživača.

Deaktiviranjem kolačića može ograničiti funkcionalnost naše web stranice.

Alati za praćenje i upotreba Google analiza

Alati analize se koriste na našoj web stranici kako bi se prikupile opšte informacije o obrascima posjeta posetilaca. Ovo obuhvata, na primjer, pregledane stranice, vrijeme gledanja, povezivanje stranica i opšte informacije o vašem računarskom sistemu, kao što su vaš operativni sistem, rezolucija ekrana, korišteni pretraživač itd. Svi prikupljeni podaci se čuvaju anonimno i ne mogu vam se pripisati lično. Ako se ne slažete sa ovim anonimnim otkrivanjem vaših načina pretraživanja, to možete spriječiti tako što ćete deaktivirati kolačiće u vašem pregledaču.

Ova internet stranica takođe koristi Google analitiku, uslugu Internet analize koju pruža Google. Google analitika koristi kolačiće koji omogućavaju analizu vaše upotrebe veb sajta.

Informacije koje generišu kolačići u vezi sa korišćenjem ove veb lokacije (uključujući i vašu IP adresu) će se prenijeti na Google server u SAD-u i tamo se čuvati. Google će koristiti ove informacije kako bi ocijenio vašu upotrebu web stranice, sastavio izvještaje o aktivnostima web stranice i pružio druge usluge vezane za korištenje web stranice i Interneta. Google takođe može prenijeti ove informacije trećim stranama u onoj meri u kojoj to zahtijeva zakon ili dok treća strana obrađuje ove podatke u ime Google-a. Možete spriječiti instaliranje kolačića promjenom odgovarajućih postavki u softveru pregledača; međutim, molim vas da budete svjesni da u ovom slučaju možda nećete moći u potpunosti iskoristiti sve funkcije koje naša veb lokacija nudi. Korišćenjem ove web stranice, saglasni ste za obradu prikupljenih podataka od strane Google-a na navedeni način u gore napisane svrhe.

Obavještavamo vas da ova veb lokacija koristi Google analitiku isključivo u kombinaciji sa dodatkom za deaktivaciju “_anonymizeIp ()”. Vaša IP adresa neće biti u potpunosti uskladištena. Na taj način se isključuje identifikacija po IP adresi korisnika veb stranice od strane Google analitike.

Možete se suprotstaviti tome tako što ćete instalirati dodatak petraživača za deaktivaciju Google analitike (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de). Ovo obavještava Google analitiku da nikakve informacije o vašoj upotrebi veb sajta ne mogu biti prenijete u Google analitiku. Nećemo koristiti alatke za praćenje prikupljanja ličnih podataka o vama bez vaše dozvole, ili prenositi sve takve podatke trećim licima i marketing platformama ili povezati podatke sa vašim ličnim podacima (ime, adresa, itd.).

Dijeljenje na društvenim mrežama

Mi ne koristimo dodatke za odgovarajuće društvene medijske usluge za funkcionalnosti društvenih deljenja. Umjesto toga, postavili smo samo tekstualnu ili grafičku vezu. Oni ne prenose nikakve podatke, kao što su vaša IP adresa, korišćeni pretraživač, rezolucija ekrana, pregledani veb sajtovi, datum i vrijeme.

Ako kliknete na link za dijeljenje na društvenim mrežama dok ste prijavljeni na svoj odgovarajući račun društvenih mreža, možete dijeliti sadržaj naših stranica na vašem profilu. To omogućava društvenim medijskim servisima da dodijelite posjetu našim stranicama na svoj korisnički račun. Imajte na umu da kao provajder stranica mi ne primamo ni sadržaja prenijetih podataka niti njihovu upotrebu od strane Facebook-a.

Pravo na prigovor

Možete ukinuti pravo da vaše anonimne podatke obrađuju gore navedene web alatke za analizu u bilo koje vrijeme, tako da vaše posjete našim internet stranicama više neće biti snimljene.

To zahtijeva da aktivirate tzv. Opciju izbacivanja kolačića. Molimo da kliknete na sljedeće linkove ako želite da spriječite anonimnost i obradu podataka: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=e

Kao alternativu, možete isključiti upotrebu kolačića od strane trećih lica pomoću stranice za isključivanje Mrežne oglašivačke inicijative – http://optout.networkadvertising.org/?c=1#!/

Imajte na umu da u ovom slučaju više neće biti dostupan čitav niz funkcija ponuđenih na ovoj web stranici. Dodatne informacije o odredbama i uslovima Google-a – https://policies.google.com/privacy?hl=en