Posvećenost najmlađima trajno opredjeljenje kompanije STUDEN & CO Holding

Datum: 04.09.2013.

Brčko, 04. septembar 2013. – Današnjom manifestacijom za djecu „Dječiji dan“ na Trgu mladih započeli su 9. Dani otvorenih vrata kompanije STUDEN & CO Holding čije fabrike BIMAL d.d. i STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera d.o.o. posluju i proizvode ulje i šećer iz Brčkog.

Djeca su danas imala priliku da pokažu svoju kreativnost i da učestvuju u raznim sportsko – rekreativnim i interaktivnim sadržajima.

„Posvećenost najmlađim članovima lokalne zajednice je trajno opredjeljenje STUDEN & CO Holding-a, a kroz Dane otvorenih vrata na našu veliku radost djeca su dobila i svoj vlastiti dan u potpunosti posvećen njima. Dječiji dan je najveći događaj za djecu u Brčko distriktu i ovo je naš omiljeni septembarski događaj u kojem kroz igru, radost i interaktivni rad sa djecom simbolično obilježavamo i početak nove školske godine“, riječi su šefice korporativnih komunikacija STUDEN & CO Holdinga, gospođe Nataše Pucar.

Kroz uspješno poslovanje već dugi niz godina STUDEN & CO Holding doprinosi privrednom ambijentu Brčko distrikta, ali i kvalitetu života građana svojim društveno odgovornim djelovanjem koje je postalo imperativ uz strateški razvoj kompanije. Preko 600 zaposlenih koliko kompanija danas broji okupi se svake godine na ovoj godišnjoj manifestaciji u kojoj se zaposleni i Uprava kroz mnogobrojne sadržaje povezuju sa lokalnom zajednicom Brčko distrikta.

STUDEN & CO Holding preko svojih proizvodnih, distribucijskih i trading kompanija posluje u zemljama Europe, Bliskog Istoka i Južne Amerike. Proizvodno sjedište Holdinga čini Agro-industrijski kompleks BiH sa svojom proizvodnjom jestivog ulja, šećera, pšeničnog brašna i kafe. Dvije najveće proizvodne kompanije BIMAL d.d. Brčko i STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera d.o.o. Brčko ujedno su i jedine kompanije za proizvodnju jestivog ulja i šećera u Bosni i Hercegovini.