BIMALovom ulju velika zlatna medalja za kvalitet – Na Novosadskom sajmu najviše nagrade za BIMAL

Datum: 21.05.2013.

Brčko, 21. maj 2013. – Na 80. jubilarnom međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu koji se održava od 18. do 24. maja 2013. danas su dodjeljenje nagrade za najbolji kvalitet u kategoriji jestivih ulja i masti.
BIMAL suncokretovo ulje pakovano u 1 litar nagrađeno je velikom zlatnom medaljom za kvalitet ovog proizvoda.

Stručna komisija Novosadskog sajma je pregledala 36 i ocijenila 35 uzoraka, koje je prijavilo 13 učesnika, a BIMALovo suncokretovo ulje pakovano u 1 litar nagrađeno je velikom zlatnom medaljom. Sucokretovo ulje BIMAL pakovano u 2, 5 i 10 litara osvojilo je zlato za svoj kvalitet. Pored zlatnih medalja BIMAL je nagrađen srebrnim šampionskim peharom koji je odraz BIMAL-ovog visokog kvaliteta jestivog rafinisanog suncokretovog ulja i stalnosti učestvovanja na ocjenjivanju.

Gospođa Nataša Pucar, šef korporativnih komunikacija BIMAL d.d je ovom prilikom rekla: „Dodijeljene nagrade i priznanja za BIMAL suncokretovo ulje su potvrda rada kompanije BIMAL na kvalitetu proizvoda, ali i potvrda važnosti implementiranih standarda za upravljanje kvalitetom koje BIMAL posjeduje. Izuzetno mi je drago da se bh. proizvod prepoznaje kao kvalitetan što za nas, bh. proizvođače, i jeste najvažnije u ovom trenutku. Iskreno vjerujemo da će kvalitet BIMAL-a, koji svoje proizvode izvozi na sva tržišta regije i mnogo šire, prepoznati još veći broj bh. potrošača i da ćemo time dodatno ojačati svoju poziciju jedinog proizvođača jestivih ulja na domaćem tržištu“.

Kompanija BIMAL d.d. iz Brčkog je lider na domaćem tržištu u proizvodnji vrhunskih proizvoda od suncokretovog, sojinog i repičinog sjemena po najvišim standardima. BIMAL je naše jedino domaće ulje, proizvedeno po najvišim standardima kvaliteta prilagođeno tradicionalnoj i modernoj kuhinji, tako da svi s ponosom možemo reći:

Suncokretovo ulje BIMAL – Sunce naše kuhinje

BIMAL suncokretovo ulje prepoznato je kao apsolutni favorit pri odabiru kvalitetnog jestivog ulja od strane kupaca i postao je nezamjenjivi proizvod u kuhinjama.

Novo pakovanje BIMAL suncokretovog ulja dostupno je potrošačima na prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine, a proizvod, pored visokog kvaliteta, odlikuje moderni dizajn ambalaže, čiji su sastavni dijelovi jarka crvena boja i plodni suncokret. Proizvodnja i standardi kvaliteta usklađeni su i potvrđeni  certifikatima: ISO 9001:2008, HACCP, IFS, Halal i Kosher.