BIMAL otvorio vrata predstavnicima medija iz cijele BiH

Datum: 17.05.2013.

Brčko, 17. maj 2013. – BIMAL d.d. iz Brčkog, kao lider na tržištu u proizvodnji vrhunskih proizvoda od suncokretovog, sojinog i repičinog sjemena po najvišim standardima organizovala je posjetu predstavnika medija fabrici.

Posjeta je obuhvatala organizovani prevoz predstavnika medija iz cijele Bosne i Hercegovine u sjedište kompanije BIMAL, te obilazak pogona i druženje sa menadžmentom kompanije. Cilj ovog događaja bio je predstaviti kompaniju medijima na otvoren način i upoznati ih sa svim dijelovima proizvodnog procesa od nabavke i prijema sirovine do dobijanja finalnog proizvoda jestivog ulja, te su mediji imali priliku vidjeti proces punjenja osnovnog proizvoda BIMAL suncokretovog ulja u novo redizajnirano pakovanje koje sigurno osvaja police maloprodajnih objekata u cijeloj Bosni i Hercegovini.

O izvozu i drugim bitnim segmentima kompanije, zamjenik generalnog direktora gospodin Mitja Kovačič je rekao: „Od kako smo preuzeli fabriku prije 11 godina i ponovo uspostavili redovnu proizvodnju izvozimo u kontinuitetu 60-70% ukupne proizvodnje. Istovremeno, veoma se brzo razvijamo i u vlastitom segmentu trgovine, pa tako naša distribucija u ovom momentu traži i preko onoga što trenutno možemo proizvesti. Do prošle godine smo najviše izvozili u zemlje Europske unije, a odnedavno izvozimo i na prostore Bliskog istoka i očekujemo dalji razvoj poslovanja u ovom pravcu.“

Gospođa Nataša Pucar, šef korporativnih komunikacija BIMAL d.d je ovom prilikom rekla: „U BIMAL-u ulje proizvodimo od sirovina suncokreta, soje i uljane repice do finalnog proizvoda. Kvalitet i zdravstvenu ispravnost naših proizvoda potvrđuju implementovani standardi ISO, HACCP, IFS, KOSHER i HALAL, te se u laboratoriji BIMAL-a u toku jednog dana obavi preko 150 analiza u procesu proizvodnje jestivog ulja od sjemena do finalnog proizvoda. Upravo to je potvrda kvaliteta svih naših ulja, uključujući i BIMAL suncokretovo ulje koje se od ovog mjeseca na policama bh. trgovina nalazi u modernom redizajniranom pakovanju.“

BIMAL je naše jedino domaće ulje, proizvedeno po najvišim standardima kvaliteta i prilagođeno tradicionalnoj i modernoj kuhinji.Kupovinom BIMAL suncokretovog ulja u novoj, modernoj boci, podstiče se domaća privreda, a više od 200 zaposlenika kompanije BIMAL garant su kvalitete koju ova kompanija nudi.

Godišnja proizvodnja od preko 40 miliona litara ulja dovoljno govori o kvalitetu ove kompanije, te da su u tom segmentu apsolutni lider na domaćem tržištu prije svega sa BIMAL suncokretovim uljem, ali bilježe uspješan prodor i na regionalna tržišta poput Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Albanije i Kosova.