Tradicionalna donacija za obdanište „Naša djeca“ i druženje zaposlenika STUDEN & CO Holding

Datum: 07.09.2013.

Brčko, 06. septembar 2013. – 9. Dani otvorenih vrata STUDEN & CO Holdinga još su u toku, a današnji dan obilježilo je tradicionalno uručenje godišnje donacije JU Obdaništu „Naša djeca“ u Brčkom u sklopu donatorske strategije kompanije.

Ove godine prema njihovim željama obezbjeđena su sredstva za nabavku muzičkih instrumenata kako bi se polaznici ove ustanove mogli u ranoj dobi upoznati sa instrumentima i osnovama muzičke kulture i obrazovanja.

Tradicionalnu 5. po redu donaciju je svečano uručio gospodin Ilija Studen, predsjednik Uprave STUDEN & CO Holding-a i generalni direktor BIMAL-a. „Trajno opredjeljenje STUDEN & CO Holdinga ide u smjeru unapređenja života mladih i ulaganje u njihovo obrazovanje i razvoj.

Vjerujemo da se na tome treba kvalitetno raditi od prvih koraka socijalizacije i zato sada već tradicionalno 5. godinu za redom doniramo obdanište „Naša djeca“ u Brčkom te na taj način potpomažemo rad ove odgojno-obrazovne institucije u kojoj djeca stiću temeljne socijalne vještine i znanja koja će ih kroz dalje školovanje oblikovati u kvalitetan kadar kakav mi razvijamo u svojoj grupaciji“, istakao je za ovu priliku gosp. Ilija Studen.

Posebnu zahvalnost kompaniji STUDEN & CO Holding svake godine pokažu i sama djeca koja obraduju članove Uprave i predstavnike kompanije bogatom priredbom i drugim iznenađenjima u kojima pokažu koliko vrijedno rade i uče na svom putu socijalnog i društvenog razvoja.
Svake godine se u skopu manifestacije Dani otvorenih vrata u krugu fabrike BIMAL organizuje i sportsko-rekreativni dan za sve zaposlenike STUDEN & CO Holdinga na kojem zaposlenici imaju priliku pokazati vještine u raznim ekipnim sportovima, te pokazati svoja kulinarska umijeća u gastro takmičenju.