Humanost zaposlenika Agro-industrijskog kompleksa BiH

Datum: 05.09.2013.

Brčko, 05. septembar 2013. – Danas je u okviru Dana otvorenih vrata kompanije STUDEN & CO Holding u Brčkom po prvi puta organizovano dobrovoljno davanje krvi zaposlenika Agro-industrijskog kompleksa BiH u saradnji sa Službom za transfuziju krvi JZU „Zdravstvenog centra“ Brčko.

Jedan od ključnih problema sa kojima se susrećemo u društvenoj zajednici u kojoj djelujemo je sve veći broj nedostatka dobrovoljnih davalaca krvi. Prema riječima načelnice Službe za transfuziju krvi Prim.dr. Azrije Pašalić krv može dati svaka zdrava osoba starosti između 18 i 65 godina. „Ukoliko bi svaka osoba starosti 18-65 godina u svijetu samo jednom u životu dobrovoljno dala krv, krvi bi bilo dovoljno za sve. Krv je jedini lijek koji se ne može kupiti već se samo može dobrovoljno dati i zato svaka inicijativa, a posebno organizovane akcije dobrovoljnog davanja krvi većeg broja osoba izuzetno doprinose stabilnosti banke krvi“, naglasila je prilikom ove akcije dr. Pašalić.

Ovo je bila prva organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi zaposlenika Agro-industrijskog kompleksa BiH, a cilj je od ove akcije napraviti redovnu aktivnost zaposlenih u kompanijama članicama kompleksa. „Želja nam je potaknuti kroz ovu akciju i naše sugrađane na dobrovoljno davanje krvi jer nažalost, nikad se ne zna u kojem trenutku ona može trebati nekome i spasiti život. Sretni smo što su našu inicijativu prepoznali mnogi naši zaposlenici s kojima se kroz Dane otvorenih vrata povezujemo s njima i članovima njihovih porodica“, riječi su šefice korporativnih komunikacija STUDEN & CO Holdinga, gospođe Nataše Pucar.